Hectic Convo Week...Part 2

Friday, August 21, 2009

Salam...Huhu...forgot to update the second part of hectic convo week... (--")

Let's Go!!!

Pas hari Ahad yakni hari makan-makan tersebut, aku lepak rumah je...huhu, letih la gak pas wat menda tu...ye lah, pagi tu aku bangun awal, siap2 ape yang patut, gi amik jubah, kelam kabut balik, siap-siapkan rumah, makanan dan pe yang patut, sampai aku sendiri yang x makan pagi tu, pastu diorang sume sampai, bagi diorang sume makan dulu, baru aku makan...petang diorang chow, kemas-kemas rumah balik...fuhh, penat, ....ari Isnin, lepak rumah dan tido........
Hari Selasa...Lepak rumah juga....Duit x banyak, xleh membazir x tentu hala...hehehe
    Hari Rabu....Siang lepak rumah juga.....Best rumah aku ni...Macam-macam ada, ada pc ak, tenet ak, Fender Squier dan Roland Micro Cube aku, ada tb dan Astro, cukup untuk tidak membuatkan aku bosan tahap gaban......
    Rabu malam lebih kurang pukul 10 malam, ak bersiap ke Terminal Bas Sungai Nibong...amik cik Ejaa yang datang dari UTM Skudai ....huhu, terharu gak sbb die datang semata-mata utk konvo cik abang...hehe...zass trus ke Queensbay, lokasi lebih tepat ialah Kapitan Mamak Food Centre (haha, saja bg sedap bunyi....kedai mamak je la), yang memang feymes ngan Roti Nan dan Ayam Tandoori. Kalau x caya, datang dan tgkla warga2 Arab yang slalu ada disini untuk makan roti nan berkeping-keping dengan lahap....
Aku pon memang x makan lagi malam tu, saja tunggu cik Ejaa nak makan skali. Kami makan nan set. Pas makan, aku hantar cik Ejaa ke desasiswa Indah Kembara, tumpang bilik Edayu sehingga hari Sabtu nanti.
Tima kasih cik Edayu kerana menumpangkan cik Ejaa.
    Hari Khamis, siap awal pagi untuk kuar dating. Hehe, gi Queensbay je...cik Ejaa pon x penah ke sana lagi...gi tgk wayang berjudul Setem....
yeah...memang best dan berbaloi.....sememangnya kalau ade Afdlin yang berlakon, aku tau yang citer tu akan mampu membuat aku tidak menyesal...Tahniah encik Khabir kerana menghasilkan filem sebegini yang mampu menaikkan nama filem Melayu dan tidak merendahkan I.Q minda Melayu seperti filem-filem Prof. Madya tertentu.
    Hari Jumaat, hari yang ditunggu-tunggu, aku bangun awal, pukul 5 camtu dah cerah bijik mata, bukak video pemakaian jubah yang aku download untuk tgk camne nak pakai kalong atas jubah tu....konfius gak aku ngan mende ni...hehe....lantas bersiap apa yang patut.....

    6.30 pagi, bertolak dari rumah...awal gak kuar padahal jarak rumah aku ngan kampus induk adela dalam  15 minit je, 5 minit kalau bawak cam pelesit...Abah dan Mama naik keta Waja, aku naik Kelisa, senang sket aku nak bergerak pas konvo nanti....
Sampai kampus induk, pusing tempat parking depan masjid USM, sume dah penuh, ....pergh,datang awal pon dah penuh....tanpa was-was, zupp ke depan dewan Eureka dan parking dekat line kuning sebelah pintu masuk...hehe, lantakla...pak guard situ pon wat x reti ja, tapi yang pasti, pasni ramai yang akan mengikut jejak langkah aku parking di situ...hehe...( hipotesis ini terbukti time nak balik).
    Kuar dari keta, aku trus pakai jubah dan kalong, dan berjalan trus ke dewan DTSP, call Nami, jumpe Nami bersama gewenya yang sedang tolong pakaikan jubah dan kalongnya...snap gamba satu...
Jumpa lak Firdaus dan Din bersama famili mereka. Bergerak bersama ke dewan mengambil kad nama...
    Huhu...sepatutnya kad nama memang dah disusun mengikut abjad, tapi disebabkan pelajar-pelajar USM ni pandai-pandai belaka, habis berkecamuk sume kad nama....cam nak buat magic trick lak...sian lak aku tgk kakak yang jage kad-kad tu...walaupon dekat 10 minit aku cari tapi x jumpa kad nama aku tu, aku tetap tolong membe2 bg kad nama diorang yang aku jumpe...bek kan aku ni...huhuhu...last-last jumpa gak...tu pon pas menggunakan hikmat mata helang peringkat ke-lapan...haish....
    Bergerak masuk ke dalam dewan DTSP, disebabkan penularan virus H1N1, di pintu nak masuk dewan tu  kene cuci tangan dengan sanitizer yang meruap tu...check-check pemakaian sume, kami ambik tempat duduk di section S03..section skool Aero...kul 9 perarakan masuk...dalam benak kepala ku....terpikir.....
"Isk, da nak grad dah aku rupenye....hari ini secara rasminya aku akan grad....cepatnya masa berlalu, 4 tahun dah rupanya." (-_-)   .................
Majlis bermula .....amik skrol...............majlis tamat........
    Haha, camtula cepatnya aku rasa...ye la, pas abis je pengumuman permulaan majlis tu, trus start ngan skool Aero, trus kami beratur , scan kad nama...dah nek atas stage, amik file ungu tu....trun....x sampai seminit rasanya....
 
Tapak kasut aku memang ade corak2...bukan aku terpijak pape...harap maklum....hehehe.
  Kuar dewan dalam kul 11 camtu kot...plan nye nak ajak ramai2 gi bergambor kat depan DTSP...tapi semua menghilang ke mana aku pon xtau...kami bertiga sahaja yang ada...
    
 
Kiri: Mohd Idzadin
Tengah :Abdul Azim
Kanan : Aku
 
Bergambar ngan cik Ejaa....tq bg katak....lawa baju...hehe
 
Berjumpa ngan kishi dan yasser....kire junior la due2 ni...hehe, xpe kishi, ko konvo aku datang...ko extend pon sbb buat student exchange, nak frust ape lak...hehe
 
Aku tukang ambik gamba je...candid sket...maleh nak masuk gamba...hehe

Dari kiri : Zaki, Seri, Min, Suria
 
Bersama Syafiq yang membwa pesanan, encik Galol kem salam...haha...dah nak keje luar negara dah mamat ni...gud luck...
 
Gambar famili bersama cik Ejaa...hehe, gamba ni dah diprint dan diletak dalam rumah atas speaker sebelah tb...
Berakhir sesi pagi.......
    Pas semayang jumaat, aku kembali, sebab nak pulangkan jubah dan amik frame gamba yang telah aku order sebelom konvo..amik cik Ejaa kat I.K..gi jalan2 kat pesta konvo...kali ni aku bawak adik aku skali....misi dia...nak joli gune duit PTPTN yang baru masuk kat pesta konvo...hehe...pagi dia x dapat ikut sebab xde orang nak amik dia, so aku kesian lak jadi bawakla datang skali....
 
Tu dok khusyuk tgtk apa nak beli tu...dak duit banyak...lagi banyak dari aku...huhuhu
 
Sambil menuggu, ambik gamba sket...
 
Tunggu lagi....edited version
 
Nor Hafiza dan Nur Akthirah (bear yang die beli untuk diri sendiri)
 
Kita
Sekian entri special edition untuk konvo....dah maleh nak menaip....hehe...trima kasih.....


p/s: Ak baru sedar ak x banyak amik gamba...huhu, harap je mem card camera 4 gig....skang baru nak nyesal.......   (--")

3 Komentar:

Cik Jaa August 21, 2009 at 12:25 PM  

panjang nya..
aduiii penat baca..huhuu...

xpe2 jgnla nyesal gambaq x byk..
huhu gambaq yang ada tu pun da cukup kan..

Nor Azim Hakim Norazmi August 21, 2009 at 10:59 PM  

congrats bro..yang penting, aku dah buktikan aku x "tuuuuuuut"...seperti yg dikhabarkan oleh izmir..haha...

==_Yano_== August 21, 2009 at 11:19 PM  

tuuuuuut??? ape tu...ak x paham....serius ni...

www.kuatberlakon.com

Video of the Week !!

Search This Blog

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP